2011. november 19., szombat

Viselhető 3D kijelző

Bár viselhető kijelzők - amik többnyire videószemüvegek néven voltak ismertek - eddig is léteztek, a Sony HMZ-T1 típusú kijelzője messze a legmodernebb technikát képviseli. A korábbi videószemüvegek legnagyobb gondja a felbontás volt. Az arany áron mért kijelzők 320x200 vagy még annál is rosszabb kijelzővel rendelkeztek.

A Sony ezen változtatott új termékével. Az érdekessége többek között az, hogy két különálló kijelző van a két szemünknek, és a mai trendnek megfelelően 3D-s. Mivel az egyik szemnek tud másik képet adni mint a másiknak, az aktív szemüveges megoldásnál szebb 3D-s képet fog produkálni, mivel itt nem egy kijelző jelenik meg a két szemnek szánt kép felváltva, hanem két külön kijelzőn, egyidőben. A két darab 0,7"-es (1,77cm) kijelző AMOLED technológiájú és és HD ready felbontású. A sajtóközlemény szerint olyan mintha egy 20 méteres kijelzőt néznénk 20 méterről.
Természetesen beépített hangszórókat is kapunk, ami a virtuális térhangzással hivatott minket kényeztetni. A mindössze 420grammos kijelzőt egy speciális pánttal lehet fejünkre erősíteni, és a megjelenítő pozícióján túl, még a fülhallgatók helyzetét is tudjuk módosítani. Bemenetek tekintetében két HDMI-vel rendelkezik. November 11 óta kereskedelmi forgalomban is kapható, igaz egyelőre csak Japánban. Az árcetlin 180ezer forint szerepel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése