2011. november 6., vasárnap

A világ legnagyobb 3D TVje (jelenleg)

508 cm. Ekkor a világ legnagyobb FullHD 3D TV-je jelenleg. A Vissza a jövőbe 2-ből ismert 3D-s hirdetések ideje eljön lassan. Hogy miről beszélek? Erről:

Nos ha nem is ennyire durva, de a mai 3D TVknél súlyosabb térhatással bír a Japánok által készített TV.  A készülék 57 különböző látószögből mutatja a képet, amit 57 darab más-más képet vetítő projektor hoz létre. Minden látószög között diffúzor film szórja szét a fényt hogy a szögek közötti átmenet minél simább legyen. Bár a látószög amiből a 3D működik mindössze 13 fok, de ezen belül a nézők valóban bekukkanthatnak a tárgyak mellé, mögé, valós hatást keltve.
Az ilyen kísérleti technológiákhoz természetesen a legnagyobb kihívást a készülék létrehozása után a megfelelő tartalom létrehozása jelenti. Az élethű képhez egy 57 kamerából álló rendszer kellene használni, ahol a kamerák között mindössze 2cm távolság van. Ez fizikálisan nehezen megoldható, azonban számítógéppel generált videóknál illetve képeknél nincs ilyen gond, hiszen a virtuális kameránkat bármilyen távolságra elhelyezhetjük egymáshoz képest.

Ha már kezdted elképzelni hogy milyen jól mutatna a szobád falán, el kell hogy keserítselek. A kijelző ha kereskedelmi forgalomba is kerül valaha, jó eséllyel hirdetőtáblaként fog funkcionálni. Meg ugye amúgy sem lenne egyszerű az 550kg-os készülékhez falikonzolt találni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése