2006. november 2., csütörtök

Nice and smooth

Üdv Mindenki!

Tudom hogy már november van, és hogy már majd 2 hónapja nem írtam de ez van. Nem volt rá kapacitás. Amúgy meg csak nem fogok mentegetőzni a saját blogomban. Na szóval a helyzet az, ha esetleg még nem tudja valaki hogy dolgozom amolyan telefonos ügyfélszolgálatosként, gyakorlatilag technikai problémákat kell megoldanom telefonon keresztül, konkrétan az egyik piacvezető telekommunikációs cég ADSL szolgáltatásának vagyok a telefonos agent-je (nem tudok rá jobb szót). A fizetés több mint kielégítő, bruttó €1700, amiből elég sok marad meg, mert az Ír adórendszer szerint az első munkavállalók kapnak adózási kedvezményt, szóval úgy tűnik ebben az évben nem kell adód fizetnem, csak a kötelező szociális hozzájárulást (PRSI) ami eléggé nevetséges összeg, olyan €70-90 körül. Az egyetlen gond hogy a melóhely kb. 25kmre van onnan ahol lakom, és napi 4,5 órát kell buszoznom, ami az itteni forgalmi szituációkat figyelembe véve nem egy nyugodt dolog. De ez van. Na most ennyi elég a rizsázásból, lássuk a képeket:

Ez gy a valóságban nagyon impozáns, a képen kicsit nyominak tűnő bevásárlóközpont Tallaght-ba, ahova egy állásinterjú miatt vetődtem el amikor még nem volt melóm. Mellesleg a meló valami adóügyintéző lett volna és 3 hónap lett volna a kiképzés. Figyelembe véve a matematikai tudásom, és a pénzügyekhez való hozzáértésem sokkal jobb hogy nem vettek fel.

Ó igen. Magyarország= Puszta általánosítás itt is megvan, jelen esetben azonban egy német cég ajándéka ez a csodálatosság, az ugyanis egy Lidl-es fűszerkeverék, made in Germany

Ez Dublin egyik üzleti negyedében készült ( a St. Stephen's Greentől délre) még akkor amikor a jelenlegi melómra mentem interjúra.

Ó igen, a 41es busz. Több érdekesség is van ezzel a buszjárattal kapcsolatban. Az egyik hogy a fénykép elkészültekor a reptéren voltam állásinterjún (repülőket kellett volna takarítani éjszakánként, teljesen személyre szabott meló egy informatikusnak), aztán az hogy azóta ezzel a busszal járok munkába (vagy inkább a 41C-vel mert az nem megy be a reptérre), a harmadik hogy ez a busz Swordsból (ahol dolgozom) megy a városközpontra a reptéren át. Na most a reptérről tucatnyi buszjárat van a városközpontba ami elegáns, gyors, közvetlen. Pl az Airlink, de azok általában €5-10 körül áron visznek be a városközpontba (csóró magyarként ez volt az első költség ami mellbe vágott) de a lényeg hogy a 41es normál buszjárat ami megáll minden bokornál ugyan de csak €1,85 a jegyár ezért az összes csóró azzal akar bemenni a városba, mint ahogy a képen is látható. Persze azóta már külön embert tartanak arra aki elzavarja a buszról az Airlinkhez az embereket, de akkor még ez nem ment, ezért van ott tömeg.

Ismét csak Dublin üzleti negyede, amit már leírtam fenntebb, csak elkeveredett a kép.

Az egyik korai próbálkozásom az unalmas buszozás eltöltésére egy pókergép mesterséges (un)intelligenciával. Kemény €7 volt.

Ez már Swordsban készült a Pavilions nevű bevásárlóközpontban, ahol is arra hívja fel a figyelmet a tábla hogy a fiatalok körében nagyon népszerű sarokba szerelt kerékkel ellátott görkorikén is használható cipő használata tilos az épületen belül. Pedig még soha senkit nem láttam Heelys-en elfikázni.

Tayto the original Irish Crisp. Kell ehhez hozzáfűznöm valamit? Ja igen, van ecetes ízben is. Nyami :)

Reggeli csendélet. Emeletes busszal, villamossal (LUAS)és a háttérben a magasvasút(DART) hídjával.

A Westmoreland street, a kép bal szélén látható az egyik legfelkapottabb klub a Q.

Dublin egyik gyaloghídja a Liffey fölött, talán a Millennium Bridge.

The Four Courts, vagyis a 4bíróság épülete, egyben városrész elnevezés is. Esett azért rossz a kép.

Ez a Lower Gardiner street, ahol az első 4 napom töltöttem egy diákszállón. Mellesleg épp kora reggel van a képen.

The North. Nemes egyszerűséggel észak. Nem szaroztak azzal hogy megnevezzék hogy mely városok vannak arra. Aki arra megy az úgyis tudja. Legalább az utak számát kiírták.

A reptér akar lenni, túl messziről és túl kis felbontásban készül a kép. Ez van. Mellesleg érdemes megnézni a kék táblát. Buszsáv (ami szinte mindenütt van, még az autópályákon is) és kerékpár sáv egyben. Kész élmény amikor az összes többi sáv áll és a buszok meg 15-20al döcögnek mert nem tudnak megelőzni egy biciklist.

NA igen, egyszer voltam olyan hülye hogy kitaláltam hogy a szokásos döcögés helyett vonattal megyek haza a munkahelyről(Swords-ból) és majd átmegyek a szomszéd faluba(Malahide) ahol van vasútállomás. Mivel az oda menő busz 1 órában egyszer megy mondom nincs az olyan messze meg úgyis egy öböl partján kell menni majd gyalog megyek. Mentem is, vagy 1,5 óráig, mert iszonyatos messze volt.

Malahide vasútállomás. Csak sikerült odaérni:)

Ha valaki esetleg eddig azt hitte hogy itt nincsenek szegény negyedek, akkor tévedett.

A jutalom a nap végén:) Ja ez nem ennek a sörnek a szlogenje. Mind 1. Akkor is az.

Most ennyi volt a képekből/rizsából, majd még lesz mégegy frissítés, mert még maradt jó sok kép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése