2016. március 6., vasárnap

HTC Vive - A jövő igazi előszele

Bár már 2015-ben megéreztük a VR szelét a Samsung Gear VR már kereskedelmi forgalomban is kapható, mégis a HTC Vive valami más lesz.




A Dél-Koreai tech óriás hatalmas érzékkel csapott rá a szárnyait még csak most bontogató virtuális valóságra, és a konkurenciát megelőzve piacra dobta a Gear VR-t. A fogadtatás pozitív, az eladások szárnyalnak, a készülékbe helyezhető telefonok (S6, S7 Note 4, Note 5) eladásait is elősegíti a kütyü.
Szép is, igényes is, de nem tud mindent amit a VR nyújtani tud.


Itt jön képbe a HTC Vive. Ez az egyértelműen játékra tervezet kütyü sokkal drágább a Gear VR-nál, és ha ez még nem lenne elég még egy nagyon izmos PC is kell mellé a megfelelő élményhez. Kereskedelmi forgalomba 2016 áprilisába fog kerülni, de hogy mit fog tudni azt már most is látjuk.

Mivel tud többet? Először is a Gear VR irányítását a készülék oldalán található érintőfelülettel végezzük, de a virtuális világot csak a fejünk forgatásával és a felülettel tudjuk manipulálni. A HTC kütyüjéhez jár két darab kézbe vehető kontroller is, ezeken plusz akciógombok vannak, illetve mozgásukat is használjuk a virtuális térben. Ezen felül van lehetőség egy "játék tér" kijelölése is, a szoba sarkaiba helyezett érzékelők figyelik hogy hol vagyunk, lekövetik valós mozgásunk a virtuális térben történő mozgássá.
Hogy hogy néz ki mindez a valóságban? Valahogy így:

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése